7/16/2007

adenozine tri phosphate -----13 Ağustos 2006


uzun zmndır düşünüp yazcak bişi bulamamışım, ta ki bugün taksimde ve geçen ay ortaköyde gördüğüm tokat durumlarından sonra..
bu dünyayla anlaşmak için bedenimizi kullanıyoruz, bedenimizi kullanmak için de yine her türlü enerjiye ihtiyaç var. (enerji olayı dönüp dolaşıp karşıma çıkıo, tanrının varlığına kadar giden bi yol oluşturmaya başladı artık, ciddi durumlar enerji olayları) atp die de isim vermişiz bedenin yaşaması için gerekli olan enerjiye. naapıoruz işte yürüyoruz, konuşuoruz, yemek yioruz,fln filan.. asıl enerjimizin (ruh dioruz) anlaşmak için kullandığı bedenin ihtiyaç duyduğu başka bi enerji çeşidi. nese işte bu enerji bedenin her türlü işi yapmasını sağlıo, onu güçlendirio, büyütüo.
insan da öle garip bi varlık ki, gün gelio asıl var olmasını sağlayan enerji onun için önemsiz hale gelebilio, o kadar dünyevi işlerle alakalı olabilioruz ki her şey atp olmaya başlıo insan için.
gariptir aslında hayatın sürmesi için en lüzumlu olan kadınlar hep ve hala, vücutları çok güçlnemedğinden o atp boyutundan bakıldığında önemsiz kalmaya başlıolar gibi. erkek bunun verdği avantajı çok saçma şekilde kullanmaya çalışabilio. sırf asıl enerjisii geliştiremediği için. onun eksikliğini diğer taraftan kapatmaya çalışıo. cinsel yaşamda da böle süren bişi var aslında. cinsellik öle bedene özgü bişi ki. tamamen bedenin istekleri uyarınca istenen bişi. ruhun özelliğini tamamen saf dışı bırakan bişi. atpnin yönetimi ele geçirdiği an. ve gene erkeğin bu özelliğini ekstra kullandığı an. daha üstün daha atak, daha kabullendirici.
yine çoık enteresan gelen bişi var ki, ruh bu durumu nasıl kabul edebilio, çünkü öle bi durum ki aslında bu cinsel birleşme anı en düşüncesiz olup bedeni en sıfır noktada bıraktığın an gibi bişi glb. beden en son noktasındayken bi anda işin içinden çıkverio. ama bu durumda ruh bu halinden gayet memnun. zefere ulaşmış gibi, sessizlik içinde olduğun yerin farkında bile diil. kendi kendine kalmış en ruh olduu an. ama diğer yandan serbest kalması için (bedenin aradan çıkması için) bedenini diğer bedenden aşağı kılabilmiş, ya da üstün tutmak istemiş, eşitliğe imkan vermemiş.
öleyse eşitlik olmadığı düşüncesinde durabiilirmiyiz ya da üstünlüğü tersine çevirsek neler olabileceğini kestirebilirmiyiz. eşitliği fazla mı abartıoruz yoksa, aslında olmayan bişii idealar kurup eşitiz mi dioruz yani hiç olmadığımız ya da olmayacağımız bişiden mi bahsedioruz yani. ya da olması gereken noktaya bi türlü gelemiomuyuz.
doğa eşitliğe elvermio sanırım, ama bunun için savaş vermelimiyiz, yoksa savaş vermek bize sadece üzüntü mü getirecek?
atp sayesinde üstün gelen erkek, glb ruhsal açıdan kadına yenik düşüo, erkek tokat atıp kadına üstünlük kurmasa ne güzel olur die düşünen ben, kadının ruhsal olarak erkek üzerine üstünlük kurmasından da rahatsız olmaz mı? olur belki...

Hiç yorum yok: