7/16/2007

welcome to chaotic world -----28 Mayıs 2006


düşündüklerim yaptıklarım, tasarımlarım ürettiklerim, fln da filan. platon da güzel demiş dünya idealarımızın yansımasıdır diye. kafamızda ürettiğimiz fikirler arasında mantık bağları kuruyoruz. Herşey birbirini destekler konuma geliyor. bir başkası için çok mantıksızca gelebilecek anlamsal bağları bile kendimizce mantıklı hale getiriyoruz. Kendi idea dünyamızı kuruyoruz. Tamam mükemmel hayatımızı yarattık artık. İdealarda yaşamamız için ise bedenimizin olmaması lazım. Ama maalesef ki bedenimiz var ve başkalarıyla temas halindeyiz. Biraz teori - uygulama gibi bişi sanırım bu. "konsept projesi" (dedikleri şey neyse artık ben de bi öğreniim) ve uygulama projesi gibi bişi belki de. Uygulamada aksaklıklar çıkıyor biraz galiba. Hal böyle olunca idealarımız yaptıklarımızla uymamaya başlayabiliyor. koyduğumuz kurallar dünyanın kaotikliği karşısında şaşıp kalıo. kendini uyarlamaya çalışsa bi türlü, çalışmasa bi türlü.
düşündüklerim yaptıklarım, tasarladıklarım ürettiklerim, tabi bu arada kendi idealarımızı oluşturmamazlık gibi bişi olamaz, oluşturmak da çok katı mı olmamalı artık, katı olması belki daha iyidir, belki diildir. bu yazıyı yazmam saçmadır, diildir.
kesin yargıya varmak imkansız bence, diyerek kesin yargıya varan bi insanım ayrıca galiba. hayat güzel istediğin gibi yaşa, o da olmaz galiba,
o zmn düşünme, en yakınımda pusula var, ben ona bakiim en iyisi.

Hiç yorum yok: