7/16/2007

düşünmenin sonuçları -----11 Mayıs 2006

bizler bişiler üreten yapan insanlarız, teknik eğitim alan insanlar değiliz. düşüncelerimiz uzaktaki noktaya yakınsamaya çalışıyor, arada bir nokta yakalayınca onu gerçekle bağdaştırıp "al işte tasarım oldu" diyoruz. aklımızda farklı dünyalar var, her insanın farklı dünyaları var, sadece biz o dünyadan bişeyler çıkarıp ortaya sunmak için kendimizi sorumlu hissediyoruz.
garip ego tatmini gibi bişi galiba bu, mimar olup da olmayan şeyleri sunmak gibi uğraşımız var. yok işte aslında rasyonel şeyler yapıoruz, etmenlerden faydalanıp onlar için şeyler yaratıyoruz, fln filan.. onlara ulaşmak için de tatmin olmak için de dünyamızdan bişiler çıkarmaya çalışıoruz.
benim gibi manyak bi adamsanız da çıkardığımız şeyi daha da üsteleyip sorgulamaya başlıoruz. daha çok sorgulama daha çok sorun geitiro, onlara çözüm bulmaya çalışıoruz. gerçek olmayan şeylerle uğraşıoruz, çevremizde olmayan elimizle dokunmadığımız, beynin devreleriyle oynuyoruz, anlam ilişkileri kuruouruz, ekstra uğraş verilio.
bazen düşünce en uzaktaki noktaya yakınsıyor. anlık ona ulaşıoruz. ama an o durumda o kdr tanımsız ki farkına varabiliriz ama vardığımız durumda ztn artık olmamış olur. cinsel tatmin noktasına varmak gibi bişi belki de, insanlıktan çıkıp en hayvan olduğumuz nokta. bazıları anlık o düşünceye ulaşmaya tanrısal düşünce anında olmak diyor. her neyse bilinmez ama o durum gerçek olmayana ulaşma durumu. gerçek olmayan düşünceye ulaşmamız, bize ne sonuç verir, bilmiyoruz. işte o noktada yapılcak şeey düşünmemek. düşünmemenin de varılan son noktalardan biri olduğu da düşünülebilir elbet, öyleyse başka bişi düşünmek, çok gerçek ve bizden olan.

sorgulamanın sınırında dur sonra en yakınında olan eşyanın gerçekliğine bak, o orda duruo varolma sebebi de yok.

Hiç yorum yok: